Saprotot Patiesās Izveidošanas Izmaksas Rezervēšanas Sistēmai

Digitalizācija, automatizācija un palielināta tehniskā izpratne ātri padara tradicionālo rezervēšanas pārvaldību ar piezīmjdatoriem un telefona zvaniem par atbildību.

Saskaņā ar šo pētījumu, cilvēki, it īpaši jaunākā paaudze, dod priekšroku pakalpojumu piekļuvei caur mobilajiem telefoniem vai tīmekļa pārlūkiem.

Ēdiena pasūtīšana, taksometra izsaukšana, drēbju pirkšana un iepazīšanās tagad notiek caur digitālajiem pakalpojumiem. Šīs lietotnes jau zina jūsu vēlmes, piemēram, pārtiku, iecienītās vietas un maksājumu metodes. Tie sniedz noderīgus ieteikumus un novērš vajadzību zvanīt, lai vienotos par kaut ko.

Šādas sistēmas piedāvā daudz priekšrocību uzņēmumiem. Tās nodrošina iespēju mērķēt konkrētus klientus ar pievilcīgiem piedāvājumiem, veikt prognozes un paredzējumus, sekot līdzi datiem un brīdināt personālu par klientu vajadzībām. Tas atbrīvo darbinieku laiku, lai viņi varētu koncentrēties uz labāko iespējamo pakalpojumu sniegšanu, nevis tērēt to administratīvajos uzdevumos.

Globālā pandēmija ir izraisījusi ievērojamu maiņu veidā, kādā uzņēmumi darbojas, sākot ar mazajiem stūra bārddarbnīcām līdz lielām slēpošanas kūrortiem un olimpiskajiem centriem. Daudzās valstīs tagad prasa, lai klienti iepriekš rezervētu savus pakalpojumus, izslēdzot iespēju ienākt bez iepriekšējas rezervācijas. Tas ir padarījis rezervāciju pārvaldības problēmu ļoti acīmredzamu.

Augsta līmeņa pārskats

Apskicēsim vispārējos jautājumus un idejas par mūsu potenciālo biznesa sistēmu. Līdzīgi kā ar piezīmjdatoru un telefonu, tā sastāvēs no divām daļām: viena uzņēmuma īpašniekiem un darbiniekiem, un otra klientiem.

Uzņēmuma pusei būtu nepieciešams:

  • Pārvaldīt darbiniekus un viņu darba laikus.
  • Saņemt un apstiprināt rezervācijas.
  • Saņemt maksājumus.
  • Risināt atcelšanas un atmaksu jautājumus.
  • Sniedz atbalstu.
  • Sniedz statistiku, lai sekotu līdzi uzņēmuma veiktspējai un veiktu prognozes.

Klienta pusei vajadzētu piedāvāt iespējas:

  • Izvēlēties pieejamo laiku.
  • Veikt rezervāciju.
  • Saņemt instrukcijas, ja nepieciešams.
  • Veikt maksājumu un, ja nepieciešams, atcelt vai pārvietot rezervāciju.

Līdz šim viss ir labi.

Tagad mums jālemj, vai klientiem vajadzētu piekļūt šīm funkcijām caur tīmekļa pārlūku uz datora, mobilo pārlūku vai mobilo lietotni. Jautājumi kļūst tehniskāki. Kur šai sistēmai vajadzētu būt izvietotai? Kā vajadzētu pārvaldīt atbalstu? Kur mēs sākam?

Esmu sasniedzis pirmo lielo šķēršļi: mums ir nepieciešams tehniskais projekta vadītājs. Šai personai jābūt ļoti prasmīgai un spējīgai plānot, uzraudzīt izstrādi un atbalstīt visu sistēmu.

Saņemot tehnisko vadītāju

Prasmīgam tehniskajam vadītājam nepieciešama minimāla neto alga €4000. Šī summa ir pat vēl lielāka, ja jūs nevēlaties kādu pastāvīgi nodarbināt un vajag viņu tikai izstrādes laikā. Vēl viena problēma ir tā, ka jūsu uzņēmumā var nebūt neviena, kurš varētu intervēt un izvēlēties piemērotus kandidātus. Šajā gadījumā jums būs jāiesaista trešo pušu IT atlases kompānijas, kas jums izmaksās vēl €4000. Meklēšanas process var ilgt. Jūs varbūt esat veiksminieks un tas aizņem mēnesi, bet parasti tam būs vajadzīgi vismaz divi mēneši (neaizmirstiet mēnesi, ko kandidātam ir jādod paziņojums par aiziešanu no iepriekšējā darba, ja jūs pieņemat darbā no citas kompānijas).

Pašreizējās izmaksas ir €4000 aģentūrai un divu mēnešu meklēšanas un pieņemšanas process.

Tehniskā risinājuma plānošana. Īstenošanas laika novērtējumi.

Pirmā lieta, ko jūsu tehniskajam vadītājam būs jādara, ir iepazīties ar jūsu biznesu.

  • Kā pašlaik tiek veiktas rezervācijas?
  • Cik darbinieku jums ir un kāds ir viņu tehniskais līmenis?
  • Kuri ir jūsu klienti un kāds ir viņu tehniskais līmenis un izvēlētais komunikācijas veids?

Tad seko sistēmas uzmetums.

  • Cik daļu tajā būs?
  • Kā tās savstarpēji sazināsies?
  • Kādas tehnoloģijas tiks izmantotas?
  • Cik citi izstrādātāji ir nepieciešami?
  • Kā visu to būs jāatbalsta?
  • Kādas ir potenciālās problēmas un veidi, kā no tām atgūties?

Gala rezultātā jums būs grafiks un aptuvenās īstenošanas izmaksas. Tagad ir laiks atkal pieņemt darbā.

Pašreizējās izmaksas rezervācijas sistēmas izveidei: €8000

Pavilkošais laiks: 3 mēneši

IT komanda

Produkta izveidei nepieciešama daudzveidīga profesionāļu komanda.

Mēs apskatām:

  • Back-end komanda – Jums būs nepieciešami 2 cilvēki kopā. Ja pieņemam, ka jūsu tehniskais vadītājs var arī strādāt back-end, tad jums būs jāpieņem vēl viens izstrādātājs: €3000.
  • Front-end: Jums būs nepieciešams 1 cilvēks klientu pusei un 1 cilvēks back office izveidei: €3000 katram.
  • QA – 1 cilvēks – €1500
  • Dizainers – 1 cilvēks – €2000

Šajā posmā jūs sastapsieties ar tādu pašu problēmu kā iepriekšējā solī: daudz laika tiek pavadīts uz intervijām un atlasei. Par laimi, šoreiz jūsu tehniskais vadītājs var veikt intervijas, tādējādi jūs varat ietaupīt uz aģentūras izmaksām. Tomēr šis ir lēns process, lai gan dažas daļas var sākties paralēli, atkarībā no cilvēkiem, kas pievienojas komandai. Pieņemot, ka pieņemšana sākās kādā laikā pēc plānošanas iepriekšējā solī, optimistiskais scenārijs būs vēl viens mēnesis.

Pašreizējās izmaksas rezervācijas sistēmas izveidei: €21,500, 4 mēneši ir pagājuši.

IT pakalpojumi

Tātad personāla atlases daļa ir pabeigta un izstrāde notiek pilnā sparā. Tagad ir laiks parūpēties par dažiem infrastruktūras jautājumiem. Ir vairāki pakalpojumi, kurus jums būs nepieciešams hostēt, pārvaldīt un nodrošināt datu piegādi.

Pamata komplekts būtu:

  • Hostings, dublēšana.
  • SSL sertifikāti.
  • E-pasta sūtīšana.
  • SMS sūtīšana.

Par visu kopumu jums būs jāmaksā aptuveni €200 mēnesī.

Pirmā versija

Ja viss notiek kā plānots, aptuveni 3 mēnešus pēc izstrādes sākuma jums būs jūsu produkta pirmā versija. Priekšā vēl ir daudz darba, atkarībā no jūsu galīgās vīzijas, bet jūs varat sākt saņemt atsauksmes no klientiem un labot kļūdas, kas ir palaidušas garām jūsu QA.

Pašreizējās izmaksas rezervācijas sistēmas izveidei: €62,000, 6 mēneši ir pagājuši

Atbalsts

Komandas izveide un pirmās versijas izlaišana bija nozīmīgs solis. Lai gan tagad, papildus jaunu funkciju izstrādei, jums būs jāatbalsta esošās. Labot kļūdas, uzlabot lietojamību, apstrādāt lietotāju un darbinieku atsauksmes, izveidot zināšanu bāzi un apmācīt savus darbiniekus izmantot jūsu sistēmu. Ja komanda paliek nemainīga, tas jums izmaksās aptuveni €13,500 katru mēnesi. Tātad mēs skatāmies uz aptuveni €81,000 papildu 6 mēnešu darbībai.

Pirmās sistēmas versijas izstrādes un tās darbības uzturēšanas izmaksas vēl 6 mēnešus būs aptuveni €140,000 neto, ar nodokļiem šī summa var pieaugt līdz €200,000 – €300,000 atkarībā no valsts. Un šis ir tikai sākums. Jums būs jāmaksā aptuveni €30,000 mēnesī, lai uzturētu sistēmu un reaģētu uz jaunām funkciju pieprasījumiem.

Alternatīvas

Viena no alternatīvām pašam izveidot savu komandu ir pieņemt izstrādes studiju. Lai gan tas var jums ietaupīt uz atlases izmaksām un noņemt dažas galvassāpes, pastāv noteikti ierobežojumi un slazdi, kas var kļūt par problēmu.

Piemērotas studijas atrašana var būt izaicinājums, jo tās, kas nodrošina labu kvalitāti un caurskatāmību savos procesos, komandā un izstrādes gaitā, būs dārgākas. Turklāt pastāv strikti ierobežojumi attiecībā uz komandas elastību un izstrādes gaitu, kā arī daudz citu potenciālu problēmu, jo studija ir atsevišķa uzņēmums, kuram ir savi riski un izaicinājumi.

Citi jautājumi, piemēram, komunikācijas kavēšanās (īpaši, ja jūs esat dažādos laika joslās), jūsu biznesa specifikas un kultūras nezināšana, kā arī potenciālā katastrofa, ja jums ir jāmaina studijas vidū izstrādes procesā, var nozīmēt, ka jūsu ietaupījumi pārvēršas lielos zaudējumos.

Secinājums

Vai ir veids, kā modernizēt jūsu uzņēmumu, nepārņemot milzīgu izaicinājumu un nezaudējot daudz naudas? Protams! Kā daudziem digitāliem produktiem, jūs varat tos izmantot kā pakalpojumu. Vietējā investīcijā atkārtoti izgudrojot riteni, jūs varat piekļūt visiem nepieciešamajiem rīkiem, lai pārvaldītu rezervācijas un sasniegtu klientus par nelielu maksu. Turklāt jūs saņemsiet 24/7 atbalstu, regulāri jaunas funkcijas, bez ilgtermiņa saistībām, bez problēmām un stresa. Ir viegli sākt, vienkārši dodieties uz Bookla biznesa mājas lapu un reģistrējieties!