Kā importēt esošo klientu datubāzi

Uzņēmuma īpašniekam parasti ir sava klientu datubāze, kura esošajā situācijā iespējams ir pierakstīta pierakstu blociņā vai kādā citā sistēmā. Lai atvieglotu pāreju uz Bookla sistēmu, esam izveidojuši klientu importēšanas funkciju Bookla pašapkalpošanās portālā portal.bookla.com

Klientu datubāzes importēšana ir iespējama, izmantojot .csv failu. Failā jābūt klientu sarakstam, kurā katra informācijas kopa ir sadalīta kolonnās, piemēram: vārds, uzvārds, telefona numurs un epasts.

Klientu datubāze .csv

Kā veikt klientu importēšanu

1. Jāatver portāla sadaļa “Klienti”

2. Jānospiež poga “Importēt klientus”. Parādīsies uznirstošais logs, kurš piedāvās atzīmēt nepieciešamo failu.

Klientu datubāzes pievienošana

3. Izvēloties failu ar informāciju parādīsies aile “Datiem ir galvenes”, kurā iespējams atzīmēt, vai .csv izklājlapai ir galvene (header) – tā ir pirmā rinda .csv failā, kas apzīmē kolonnas nosaukumus.  Ja kolonnām nav pievienoti nosaukumi, tad ķeksis ir jāizņem ārā.

Klientu saraksta importēšana

4. Spiežam “Tālāk”. Parādīsies logs, kurā nepieciešams “ievilkt” (drag & drop) konkrēto datu kollonnu, kas atbilst datu kopai Bookla sistēmā. 

Klienta saraksta importēšana pa kolonnām

5. Kad tas ir izdarīts, spiežam “Tālāk”. Parādīsies logs, kas paziņos par sekmīgu klientu importēšanu. Ja klients jau atrodas tavā Bookla klientu datubāzē, tas netiks atkārtoti importēts.

Veiksmīga klientu datu bāzes importēšana

Sāc savu pāreju uz Bookla sistēmu jau tagad, apmeklē: portal.bookla.com