Custom forms

Papildus informācijas forma

Lai ievāktu papildus informāciju no klienta, kas nepieciešama pakalpojuma izpildei, uzņēmumam ir iespēja izveidot papildus informācijas formu. Standarta situācijā Jūs saņemsiet no klienta viņa vārdu, uzvārdu un telefona numuru. Ar papildus informācijas formu ir iespējams pieprasīt vairāk informācijas no klienta. Attēlā zemāk ir attēloti divi rezervācijas gadījumi: kreisajā pusē ir attēlota rezervācija ar papildus informāciju no klienta, izmantojot papildus informācijas formu un attiecīgi labajā pusē attēlota rezervācija bez papildus informācijas formas.

Lai izveidotu papildus informācijas formu, nepieciešams to izveidot Bookla portālā (portal.bookla.com). Formu ir iespējams izveidot katram pakalpojumam atsevišķi. Lai to izdarītu nepieciešams izvēlēties konkrētu pakalpojumu. Uzpiežot uz pakalpojumu, jāizvēlās sadaļa “Papildus informācija” (Additional data). Lai sāktu veidot formu, nepieciešams spiest uz “Pievienojiet datu bloku” (Add data block)

Ierakstiet pirmā bloka nosaukumu vietā, kur rakstīts “block”, piemēram, “Informācija par skolotāju”. Kad ir ievadīts bloka nosaukums, nepieciešams pievienot lauku, par informāciju, kuru vēlaties iegūt no klienta rezervācijas. Izvēlei ir pieejami 3 dažādu tipu lauki: Teksta lauks, Izvēles saraksts vai atzīmējams lauks:

Papildus infromācijas forma
  • Izvēloties teksta lauku, nepieciešams norādīt tā nosaukumu, piemēram, “Skolotāja vārds”. 
  • Noklusējuma vērtība, kura atspoguļosies klientam atverot formu, piemēram “Jānis”
  • Obligāts lauks, atzīmējot šo iestatījumu, klientam obligāti būs jāaizpilda šis lauks, lai pabeigtu rezervācijas procesu
  • Izvēlieties atbilstošo lauka tipu:
    • Teksts
    • Daudzrindu teksts
    • E-pasts
    • Skaitlis
    • Telefona numurs

Ja, piemēram, nepieciešams uzzināt skolotāja vārdu, tad atzīmējam lauka tipu: teksts. Papildus tam ir iespējams norādīt teksta laukuma minimālo un maksimālo garumu. Kad informācija ir ievadīta, spiežam “Saglabāt”.

Papildus infromācijas forma

Lai pievienotu jaunu lauku šī paša bloka ietvaros, spiežiet uz pogas “Pievienot lauku”. Un atkārtojam procesu, kā tika aprakstīts augstāk.

Papildus infromācijas forma

Ja nepieciešams uzzināt cita veida informāciju no klienta, spiežam “+Pievienot datu bloku”. Kad tas ir izdarīts, zem jau izveidotā datu bloka tiks pievienota jauna sadaļa. Šajā blokā jūs varat pieprasīt papildus informāciju par apmeklējumu, piemēram, uzzināt izglītības iestādes nosaukumu, skolas klasi, utt.

Kad papildus informācijas forma ir izveidota, tā atspoguļosies klientam rezervācijas procesa laikā

Papildus infromācijas forma

Kad klients būs aizpildījis nepieciešamo papildus informāciju un veicis rezervāciju/pirkumu, ievadīto papildus informāciju varēs apskatīt portal.bookla.com sadaļā “Rezervācijas” atverot konkrēto rezervāciju:

Papildus infromācijas forma