Kā dāvanu kartes var palielināt ieņēmumus un klientu lojalitāti.

Dāvanu kartes ir lielisks veids, kā uzlabot klientu lojalitāti, palielināt zīmola uzticību un veicināt pārdošanu. Dāvanu kartes ir ērtas, viegli lietojamas un tās var izmantot gan tiešsaistē, gan veikalos. Šajā rakstā tiks apskatīts, kā dāvanu kartes var palielināt ieņēmumus un klientu lojalitāti.

Palieliniet ieņēmumus

Dāvanu kartes var izmantot kā maksājuma veidu un tās var palīdzēt palielināt ieņēmumus. Tās ir lieliska iespēja palielināt pārdošanu, jo ar tām var iegādāties preces, kuras klienti sākotnēji varētu nebūt plānojuši pirkt. Turklāt klienti var iegādāties dāvanu kartes citiem, un tas var palīdzēt vēl vairāk palielināt pārdošanu.

Uzlabojiet klientu lojalitāti

Dāvanu kartes ir arī lielisks veids, kā uzlabot klientu lojalitāti. Tās var izmantot kā atlīdzību lojāliem klientiem un kā stimulu jauniem klientiem. Klienti, kuri saņem dāvanu kartes, visticamāk atgriezīsies veikalā vai tīmekļa vietnē, lai tos izmantotu. Tas var palīdzēt veidot stipru klientu bāzi un uzlabot klientu lojalitāti.

Veiciniet zīmola lojalitāti

Dāvanu kartes var izmantot arī zīmola lojalitātes veicināšanai. Klientiem ir lielāka iespēja pirkt no uzņēmuma, ja viņiem ir dāvanu karte, ko izmantot. Rezultātā klienti visticamāk paliks pie zīmola un kļūs par lojāliem klientiem.

Ir viegli sākt pārdot dāvanu kartes ar Bookla.

Lai sāktu pārdot dāvanu kartes Bookla, jums jāreģistrējas, jāpievieno informācija par savu uzņēmumu un pakalpojumiem, kā arī jāpievieno maksājumu detaļas. Šis process ir viegli izdarāms un nedrīkst aizņemt vairāk kā dažas minūtes.

biznesa portālā jūs varat izveidot divu veidu dāvanu kartes. Pirmā veida ir summas dāvanu karte, kas ļauj klientiem iztērēt noteiktu naudas summu vairākās rezervācijās. Otrais veids ir produkta dāvanu karte, kas ļauj klientiem iegādāties noteiktu produktu, izmantojot dāvanu karti.

Klienti arī var pielāgot savas dāvanu kartes ar izvēlēto dizainu un uzrakstīt personalizētus sveiciena ziņojumus. Tas piešķir katrai dāvanu kartei unikālu personisko pieskārienu un padara to vēl īpašāku.

Secinājums

Secinot, dāvanu kartes var būt lielisks veids, kā palielināt ieņēmumus, uzlabot klientu lojalitāti un veicināt zīmola lojalitāti. Tās ir viegli lietojamas un tās var izmantot gan tiešsaistē, gan veikalos. Dāvanu kartes ir lieliska iespēja atlīdzināt klientiem un mudināt viņus atgriezties.